2015. február 3., kedd

Tévhitek 1.

"Szoptatás alatt tilos a testmozgás, mert az izomláztól megváltozik a tej íze"

A legfrissebb kutatások szerint NEM igaz!
Természetesen ettől függetlenül azt javaslom, mindenki tapasztalja ki saját magán és gyermekén, de nyugodtan lehet mozogni. Úgysem ez lesz az az időszak,amikor rekordokat döntögetsz futásban, vagy minden nap remegő térdekkel, izomlázzal esel be az ágyba...

Ami viszont nagyon FONTOS:
- Az első 6 hétben ne akarj sportolni! Nem véletlen a gyermekágyas időszak, idő kell a szervezetednek, hogy regenerálódjon. Maximum séta.
- Csak fokozatosan! Kezdd a helyes testtartás megtanulásával, intimtornával és sétával, majd lépésről-lépésre lehet emelni a terhelést.
- Melltartó. Óvd a melleidet. Nagyon! Nem csak azért mert esztétikailag később is szebb lesz a látvány, hanem mert most bizony komoly feladatuk van! (én pl. jelenleg dupla sportmelltartóval tudok csak bármilyen testmozgást végezni :D )
- Ha valamivel árthatsz a tejtermelésnek, az a fogyókúra... TILOS! Egészséges táplálkozásra és bőséges folyadékfogyasztásra van most szükséged. A "fogyókúra" szót amúgyis töröld a memóriádból és cseréld "diéta" vagy "egészséges táplálkozásra" ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése